måndag 23 juli 2012

Kajaktur på Svartån

Igår hyrde vi kajaker vid Hästhagen och paddlade uppför Svartån. Det var verkligen trevligt! Perfekt väder, vacker natur och underbart sällskap.

Oj vad kroppen känns idag! Händerna går knappt att använda, jag kan med nöd och näppe lyfta kaffekoppen till munnen och magen hade fullt upp att hålla emot i kurvorna på vägen till jobbet.

Det är kanske som de vi mötte vid lyftet vid tekniska kvarnen sa; "Ni är mer hardcore än oss!" Eller var det kanske bara orutinerat?

Vi paddlade nämligen uppströms och vi hade ingen vagn vid det 400 meter långa lyftet utan vi bar kajakerna hela vägen - åt båda hållen. Bitvis var det så strömt att vi fick ta i allt vi hade för att ens komma framåt.

Vårt mål var Lindbacka bruk, ett av ställena vi har på vår lista över potentiella bröllopsfestlokaler, och vi kom dit. Det var bara det att det är ett verk och det var otroligt strömt där. Vi kämpade och kämpade och var ungefär 15 meter ifrån platsen där man kan ta upp kajaken, men hur vi än kämpade kunde vi inte ta oss ända fram... Så det var bara att slappna av och följa med vattnet neråt igen.

Nästa gång blir det att bara paddla nedströms. Vi planerar att börja vid Gropen utanför Fjugesta och sakta ta oss till Hästhagen. Hoppas att vädret tillåter nästa helg!

Då ska vi vara lite mer rutinerade och även hyra en lite vagn för att göra lyften mer behagliga och ha handskar när vi paddlar! Jag skulle aldrig gå till gymmet utan handskar så varför jag gav mig ut och paddlade utan är ett mysterium...

Inga kommentarer: