söndag 2 november 2008

Skön hemma-söndag

Idag är jag bara hemma och fixar lite. Ganska skönt faktiskt.
Jag köpte en pall/kökssteg i massiv björk(?) på IKEA tidigare i veckan. Den är jättefin och praktisk, men jag kände att en vit vore ännu bättre så jag har börjat måla den, tror att det blir jättebra!



När jag var på IKEA köpte jag även en tavellist och lite ramar. Har länge tänkt att jag ska ha det (eller en stor tavla) ovanför min säng, men inte riktigt tagit tag i det, men nu är det fixat!
Satte upp listen häromdagen och har fixat med lite tavlor och ljus på och så här blev resultatet! Även lamporna och sängen är från IKEA.



Jag funderar på att sätta i lite mer personliga bilder, men jag har lite brist på det just nu... Har iofs en del på datorn, men äger ingen skrivare och orkar inte skicka iväg för framkallning så det får vänta lite.

Åh, vet ni vad jag har gjort mer? :)
Helt underbara praliner, de smakar ungefär som bounty!



De är jättelätta att göra! Tänkte bjuda på receptet så att ni också kan göra dem :)

100g florsocker
100g kokos
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vispgrädde
100g smör
200g choklad

Det är bara att röra ihop allt, förutom chokladen, och rulla till lagom stora bollar. Låt dem stå i kylskåpet eller frysen en stund så att de stelnar.
Smält chokladen i vattenbad och lägg ner en boll i taget och se till att det blir choklad på hela innan du tar upp den och lägger på ett bakplåtspapper.
Låt stå i kylen eller frysen igen eftersom de är väldigt mjuka efter att ha badat i varm choklad och sen är det bara att njuta av dem! :)
Dessa underbara skapelser går jättebra att frysa (har provat och det var inga problem alls)

Nu ska jag gå och se hur det går för min veggie lasange i ugnen :)
Har ni förresten märkt hur svårt det är att hitta vegetariska färdigrätter? Mission impossible... Lite synd.

Inga kommentarer: